Een bestaande website responsive maken

Is jouw website nog niet geoptimaliseerd voor mobiel? Wacht er niet te lang mee, want anders loop je klanten mis. Hieronder legt Way2Web uit waarom het belangrijk is om je bestaande website responsive te maken.

 1. Nu. En in de toekomst.

  Met een responsive website heb je één website die zich aanpast aan het toestel van de gebruiker. Niet alleen is een website responsive maken handig voor smartphones en tablets. Ook voor morgen, wanneer smartwatches en smartglasses aan populariteit winnen. 

 2. Internetgebruikers verkiezen mobiel

  Momenteel gebeurt zo’n 70 procent van het internetverkeer wereldwijd via smartphones en tablets. Verder beschikt ongeveer 60 procent van de volwassenen over een smartphone. En iedere maand groeien die cijfers zelfs nog. De mobiele markt is dus té belangrijk om zomaar te negeren. Een responsive website laten maken is een must.

 3. Shoppen via smartphone steeds meer in trek

  Online shoppen is makkelijker dan in je auto te springen en naar een fysieke winkel te rijden. En het is zelfs nog eenvoudiger wanneer je niet eens achter je pc hoeft te kruipen, maar in je zetel kan blijven zitten.

  Responsive Website Laten Maken

  Wanneer je dus over een webshop beschikt, verlies je heel wat klanten door niet te kiezen voor een responsive website. Maar liefst 80 procent van de consumenten koopt weleens iets via zijn smartphone. En ja, ook dat cijfer groeit alleen maar.

 4. Sociale media doet mobiel gebruik stijgen

  Is jouw zaak aanwezig op sociale media zoals Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn? Voor een onlinemarketingcampagne, bijvoorbeeld? En deel je soms een link naar je website via deze kanalen? 

  Onthoud dan dat veel van je volgers via hun smartphone gebruik maken van sociale media. Straffer zelfs: de populariteit van sociale media en smartphones gaat hand in hand. Al je activiteiten op sociale media zijn dus quasi nutteloos wanneer je geen mobiele website laat maken.

 5. Responsive sites scoren hoger in Google

  Google geeft de voorkeur aan websites die responsive zijn opgebouwd. En laat hen dus ook hoger scoren in de zoekresultaten. Wanneer je het nalaat om je website responsive te maken, is je bedrijf minder goed online te vinden. En ja, dat kost jou klanten.

 6. Responsive websites zijn gebruiksvriendelijker

  Je website moet een aangename surfervaring geven aan je bezoekers. Mobiele surfers moeten op een responsive website niet meer inzoomen en naar beneden of boven swipen. Hierdoor zijn ze geneigd om op je website te blijven. En over te gaan tot een aankoop.

Ben je geïnteresseerd in een responsive website die rendeert? Contacteer dan Way2Web, een websitebouwer in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag de ontwikkeling van je responsive website.

Terug naar overzicht

Gratis adviesgesprek

Waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Hoe haal je meer klanten uit het internet

In dit eBook bespreken we hoe je met online marketing online klanten wint.

Download eBook

#blijfopdehoogte

krijg nuttig en interessant nieuws voortaan rechtstreeks in je inbox.

Bedankt voor uw inschrijving


Wie zijn wij

Way2Web is een digital agency voor de digitale zichtbaarheid van kmo’s. We leunen op jarenlange ervaring in de sector en werken aan het onlinesucces van vele bedrijven.

Wij vertellen jouw verhaal online door website- en webshopcreatie, design en onlinemarketing. Ook zorgen we voor aanverwante zaken om je bedrijf verder te digitaliseren, zoals webapplicaties, mobiele applicaties en meer.

Contacteer ons

Way2Web
The Factorie Businesscenter,
Middelmolenlaan 175,
2100 Antwerpen (Deurne)
Belgium

T: +32 (0)3 808 26 27