Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

SEO en SEA? Het vakjargon binnen de wereld van onlinemarketing is vaak verwarrend. Way2Web doet de voornaamste verschillen tussen SEO en SEA hieronder uit de doeken. En ja, die gaan verder dan dat ene lettertje.

Hoog scoren in zoekmachines

Mensen gaan in de zoekmachine Google niet op zoek naar de naam van jouw bedrijf, maar naar de producten en diensten die ook jij aanbiedt. Bovendien kijkt niemand verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten. 

Dus: hoe hoger jouw website zichtbaar is in zoekmachines, hoe meer bezoekers hij trekt. En een website hoger laten scoren, dat doe je met SEO.
 

Verschil tussen SEO en SEA

Wat is SEO?

Met zoekmachineoptimalisatie (oftewel SEO) optimaliseert een SEO bureau de zichtbaarheid van jouw website in de zoekresultaten van zoekmachines. Zo scoor je hoger zonder een eurocent te betalen aan advertenties. En hiervoor gebruiken SEO specialisten de volgende technieken:

  1. De optimalisatie van de structuur en inhoud van je website.
  2. Een trefwoordanalyse. Zo ziet het SEO bedrijf met welke trefwoorden consumenten naar je producten of diensten zoeken. Die trefwoorden verwerken ze dan in de content van je website, zodat potentiële klanten bij jou terechtkomen.
  3. De maximalisatie van externe backlinks, wat we ook wel ‘link building’ noemen. Met linkbuilding zorgen de specialisten voor relevante links op andere websites, die naar jouw website verwijzen. Op deze manier krijg je meer bezoekers en scoor je hoger in Google

Volgens deze regels van SEO-copywriting maken SEO experts je website zichtbaar bij elke relevante zoekopdracht naar de producten en diensten die je aanbiedt. Je merkt dat jouw website zo meer bezoekers krijgt. En dat zij sneller overgaan tot een conversie, bijvoorbeeld een contactaanvraag of verkoop.

Online adverteren

Zoals we daarnet al aanhaalden: mensen zoeken in Google of een andere zoekmachine niet op de naam van jouw bedrijf, maar op de producten en diensten die je aanbiedt. Op het moment dat ze zoeken naar wat jij te bieden hebt, tonen SEA experts hen een online advertentie

Vervolgens leiden de experts hen naar jouw website nét wanneer ze vragende partij zijn. Met SEA maakt een digitaal agency van jouw bezoekers makkelijk klanten. 

Wat is SEA marketing?

Zoekmachinemarketing (oftewel SEA) zorgt voor meer websitebezoekers door advertenties te plaatsen in de resultaten van zoekmachines. Wel op één voorwaarde: je campagnes moeten doelgericht zijn. 

SEA consultants bouwen de advertenties op basis van populaire zoektermen over je producten of diensten, die je potentiële klanten typen in de zoekbalk van Google. Door gericht te adverteren via Google Adwords verschijnt jouw advertentie bovenaan de zoekresultaten. 
 

SEA optimalisatie

Hoe hoger de advertentie in de zoekresultaten, hoe meer bezoekers je website ontvangt. En hoe meer bezoekers, hoe meer kans op conversies.

Wat is Google Adwords?

Google Adwords is het kanaal waarmee Adwords experts adverteren op Google. En dus jouw advertenties laten verschijnen in de zoekresultaten. Ook is het mogelijk om te adverteren op websites die geconnecteerd zijn met Google. 

SEA specialisten baseren de advertenties op zoekwoorden over jouw producten of diensten. Als een potentiële klant zoekt op één van deze zoekwoorden, krijgt hij de advertentie naast of boven de zoekresultaten te zien.

Conclusie

Met SEO werk je aan de inhoud van je website, zodat hij hoger scoort in de zoekresultaten van Google. Wanneer je aan SEA doet, betaal je voor advertenties in de zoekresultaten van Google. 

De ene dienst sluit de andere niet uit. Doe je aan SEA? Laat dan je website door SEO specialisten onder handen nemen. Zo niet, bekom je geen optimaal resultaat.

Wil je jouw website écht laten renderen met SEO en SEA? Contacteer dan Way2Web, een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag jouw SEO- en SEA-campagnes.

Terug naar overzicht

Gratis adviesgesprek

Waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Hoe haal je meer klanten uit het internet

In dit eBook bespreken we hoe je met online marketing online klanten wint.

Download eBook

#blijfopdehoogte

krijg nuttig en interessant nieuws voortaan rechtstreeks in je inbox.

Bedankt voor uw inschrijving


Wie zijn wij

Way2Web is een digital agency voor de digitale zichtbaarheid van kmo’s. We leunen op jarenlange ervaring in de sector en werken aan het onlinesucces van vele bedrijven.

Wij vertellen jouw verhaal online door website- en webshopcreatie, design en onlinemarketing. Ook zorgen we voor aanverwante zaken om je bedrijf verder te digitaliseren, zoals webapplicaties, mobiele applicaties en meer.

Contacteer ons

Way2Web
The Factorie Businesscenter,
Middelmolenlaan 175,
2100 Antwerpen (Deurne)
Belgium

T: +32 (0)3 808 26 27