Wat kost het om een app te laten maken?

Een applicatie automatiseert bepaalde functionaliteiten van je bedrijf. Het bespaart je tijd, werkingskosten en soms dus zelfs personeel. Maar hoeveel kost een app laten ontwikkelen dan eigenlijk? Way2Web geeft jou een idee van welke factoren een invloed hebben op de prijs.

 1. Jouw prioriteiten

  Kies je voor kwaliteit? Een snelle ontwikkelingstijd? Of een lage kostprijs? Eén regel: vertrouw nooit een app ontwikkelaar die alle drie eigenschappen belooft. Je kan gewoonweg geen kwaliteit verkrijgen op korte termijn tegen een absurd lage prijs.
   

 2. Technische complexiteit

  Er zijn tal van technische features die een invloed hebben op de prijs van je app. We nemen even de voornaamste door:

  • Third-party-integraties: sommige functionaliteiten van je app kunnen alleen tot stand komen dankzij bibliotheken, frameworks en diensten van een derde partij. Denk maar aan een chat- en betaalfunctie.
  • Backend-ontwikkeling: een backend maakt onder meer de communicatie tussen een mobiele app en een database mogelijk. 
  • Admin-paneelontwikkeling: met een admin-paneel kan je de werking van je apps verzorgen, de gebruikers managen, de inhoud aanpassen en statistieken bekijken
  • In-app-aankopen: Er zijn verschillende vormen van in-app-aankopen die we kunnen implementeren in je app. Bijvoorbeeld virtuele producten en bijkomende functionaliteiten. Die grote verscheidenheid brengt technische complexiteit met zich mee, wat dus ook meer kost.
  • Hardwarecomponenten: sommige smartphones bevatten verschillende hardwarecomponenten, zoals gyroscopen, snelheidsmeters, hartslagsensoren, NFC, Bluetooth, gps, barometers en meer. Het vraagt vele werkuren om de juiste aanpak voor ieder toestel te vinden.
    
 3. Het aantal toestellen

  Voor iOS-apps is het vrij simpel, want je moet zien dat ze compatibel zijn met de laatste versies van iPhone. In dit geval: iPhone 7 Plus, 7, SE, 6, 6S, 5C en 5S. 

  Bij Android-toestellen ligt het wat moeilijker, want die markt is immers diverser. Hier moet je twee zaken in het achterhoofd houden, namelijk het marktaandeel van een bepaalde Androi-producent. En natuurlijk welke toestellen jouw doelgroep het meest gebruikt.
   

 4. Het design en animaties

  Userinterfaces op maat wegen meer door op het budget dan gestandaardiseerde userinterfaces. En hetzelfde verhaal met animaties. De keuze is dus aan jou: hoe meer je in de lijn van je huisstijl werkt, hoe duurder de app wordt.

  App laten maken kosten
   

 5. Werkuren

  Zoals in alle sectoren kruipt het grootste deel van de totale kost in de werkuren. Uiteraard is dat afhankelijk van de applicatie-ontwikkelaar met wie je in zee gaat. Een freelancer vraagt bijvoorbeeld minder dan een groot, gerenommeerd agency. Maar: je krijgt dan ook een verschil in kwaliteit, wat gevolgen heeft voor de gebruiksvriendelijkheid.
   

App laten maken kosten? Het hoeft niet duur te zijn. Als je geïnteresseerd bent in mobiele applicaties voor je bedrijf, contacteer dan Way2Web. Wij zijn een digital agency in Antwerpen voor de digitale zichtbaarheid van bedrijven. Wij verzorgen graag de ontwikkeling van je app.

Terug naar overzicht

Gratis adviesgesprek

Waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Hoe haal je meer klanten uit het internet

In dit eBook bespreken we hoe je met online marketing online klanten wint.

Download eBook

#blijfopdehoogte

krijg nuttig en interessant nieuws voortaan rechtstreeks in je inbox.

Bedankt voor uw inschrijving


Wie zijn wij

Way2Web is een digital agency voor de digitale zichtbaarheid van kmo’s. We leunen op jarenlange ervaring in de sector en werken aan het onlinesucces van vele bedrijven.

Wij vertellen jouw verhaal online door website- en webshopcreatie, design en onlinemarketing. Ook zorgen we voor aanverwante zaken om je bedrijf verder te digitaliseren, zoals webapplicaties, mobiele applicaties en meer.

Contacteer ons

Way2Web
The Factorie Businesscenter,
Middelmolenlaan 175,
2100 Antwerpen (Deurne)
Belgium

T: +32 (0)3 808 26 27