In the videozone met drones

Wat zijn drones?

Deze onbemande vliegtuigjes zijn uitgevonden om militaire operaties bij te staan. Het woord drone betekent in het Engels een mannetjesbij. De oorsprong hiervan ligt in het feit dat de eerste onbemande toestellen door hun monotome geluid en vliegbewegingen sterk aan bijen deden denken. Je kan drones vergelijken met een speelgoedvliegje dat je als kind met een afstandsbediening bestuurde. Alleen kan een drone aan ook heel eenvoudig aan luchtfotografie doen of video's maken. Deze eigenschap zorgt ervoor dat veel bedrijven een bedrijfsfilmpje laten maken met behulp van een drone. 

Drone Fotografie

De kracht van een drone bedrijfsfilm

Drone fotografie is de nieuwste hype in de wereld van media. Of je een vastgoedmakelaar bent of een evenementenplanner, wie een bedrijfsfilm laat maken met behulp van een drone geeft zijn zaak sowieso een boost. Het is snel te gebruiken, goedkoop en vriendelijk voor het milieu. Het is het goedkope antwoord op luchtfotografie. Een drone is ook veel lichter en vliegt lager dan een helikopter of vliegtuig. Hierdoor kan je gedetailleerdere foto's nemen. Opgepast: vergeet niet om altijd toestemming te vragen, wil je een drone laten rondvliegen. 

Zakelijke of recreatief gebruik van drones?

Luchtfotografie door middel van drones klinkt heel leuk maar lees goed de wetgeving na vooraleer je je drone de lucht instuurt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het zakelijk en recreatief gebruik van drones. Ga dus niet zomaar een bedrijfsfilmpje laten maken zonder te weten wat kan en niet kan. Je moet altijd toestemming vragen wil je ergens vliegen, je moet verzekerd zijn en als piloot voldoende geoefend zijn om met het toestel te mogen vliegen. Neem dus zeker ook enkele lessen voor je aan drone fotografie doet. 

Luchtfotografie


Wil je boven openbare plekken foto’s of video's maken of op grote hoogte vliegen, dan ben jeaan een veel strengere wetgeving onderworpen. In dat geval is het beter om een professional aan te spreken die je hierbij kan bijstaan.

Terug naar overzicht

Gratis adviesgesprek

Waar sta je nu en waar wil je naar toe?

Hoe haal je meer klanten uit het internet

In dit eBook bespreken we hoe je met online marketing online klanten wint.

Download eBook

#blijfopdehoogte

krijg nuttig en interessant nieuws voortaan rechtstreeks in je inbox.

Bedankt voor uw inschrijving


Wie zijn wij

Way2Web is een digital agency voor de digitale zichtbaarheid van kmo’s. We leunen op jarenlange ervaring in de sector en werken aan het onlinesucces van vele bedrijven.

Wij vertellen jouw verhaal online door website- en webshopcreatie, design en onlinemarketing. Ook zorgen we voor aanverwante zaken om je bedrijf verder te digitaliseren, zoals webapplicaties, mobiele applicaties en meer.

Contacteer ons

Stokerijstraat 72
2110 Wijnegem, Antwerpen
Belgium

T: 03 808 25 92